Biografie

Mary AtkinsMijn naam is Mary Mac Millan van Asperen – Atkins. Ik ben geboren op 2 mei 1941 te Soerabaja. Ik ben een laatbloeier.
Pas op 55-jarige leeftijd begon ik te schilderen. Na 4 jaar cursussen gevolgd te hebben, wilde ik verder: technieken leren,  waarvan de techniek van het schilderen voorop stond. Waarom deze gedrevenheid? Omdat een scheppingsdrang aanwezig
is, maar die kan er niet uit (geen kennis van technieken) en toch moet hij vorm krijgen. Ik moest ervaringen in mijn leven  weergeven bv. de Jappenkampen, trauma’s die ik er aan overhield, een coma. Dat was de kern van mijn scheppingsdrang.
En waarom? Ik moest de mensen wakker schudden; een manier vinden om de gelatenheid, het ongeïnteresseerd zijn te doorbreken.

Waarom is die scheppingsdrang niet eerder tot uiting gekomen? Dat heeft met verdringing te maken. Kennis van technieken had ik niet. En de kunstacademie is de aangewezen plaats om technieken te leren. Dus trok ik de stoute schoenen aan en ging naar de Koninklijke Academie der Kunsten te Den Haag om mijn werk te laten beoordelen. Ik werd aangenomen. Ik verhuisde naar Friesland en ging naar de kunstacademie in Groningen. Ook daar werd ik aangenomen. Mijn opleiding tot autonoom beeldend kunstenaar volgde ik aan Academie Minerva in Groningen. In het jaar 2006 ben ik afgestudeerd.

Recent werk
Exposities
Vernissage ZomerExpoBrussel
15-06-16 / 30-09-16
Hilton Hotel Brussel
Rondje Kunst
27-05-16 / 03-06-16
Buitenpost Binnenmarkt Kerkstraat
Hilton Rotterdam
15-02-16 / 15-04-16
Rotterdam
Exposities